top of page

kranio sakral terapi

En fantastisk oplevelse, hvor du på din egen krop vil mærke, hvor effektivt det er

Da jeg for mange år siden var ude for en bilulykke og fik piskesmæld, havde jeg mange smerte og kunne ikke være nogen steder. Jeg fik at vide, at jeg skulle til en kiropraktor og fysioterapeut der skulle få mig på fode igen. Det vidste sig, at på mig gjorde det mere skade end gavn. Jeg fik det desværre værre og gik mere ind i mig selv, og da jeg var mor til to små drenge, så var det bestemt ikke den bedste tid at have smerter hver dag. Indtil en dag min veninde kom og sagde jeg skulle prøve Kranio Sakral. Jeg kom til en fantastik terapeut der forstod mit problem og gik i gang med en omfattende behandling. Allerede efter få behandlinger kunne jeg mærke en markant ændring i mit hoved og nakke. Det har gjort til, at jeg i dag er i gang med at uddanne mig til Terapeut, da jeg kan se en stor ændring hos de mennesker der har været igennem en Kranio Sakral behandling.

 

 

Jamen hvad er Kranio Sakral så

Kranio Sakral Terapi er en meget blid men dybtgående behandlingsform, som arbejder med kroppens egne ressourcer med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse. Kranio Sakral Terapien arbejder med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen. 

Den meditative og spirituelle tilgang til Kranio Sakral Terapi. Mange healere eller andre med sensitive talenter har gennem tiden taget kurser i Kranio Sakral terapi. Måske for at konkretisere det de kunne mærke i forvejen. Med denne baggrund er det muligt at opnå kontakt med et univers der ikke kan måles eller vejes, men som kan være med til at afhjælpe traumer.

 

 

Kranio-Sakral er bla. godt for:

 

*Piskesmæld og hjernerystelse

*Stress symptomer

*Muskelspændinger

*Angst

*Ryg- og nakkesmerter

*Hovedpine og migræne

*Lændesmerter

*Søvnbesvær

*Spændinger i ansigtet

 

Selve behandlingen

Indledes med en samtale om hvorfor du er kommet. Selve behandlingen varer ca en time, hvor du ligger afslappet på en briks og jeg rører nænsomt med blide tryk hvor jeg løsner op for spændinger og blokeringer (især omkring hoved, nakke, ryg og bækken). Du kan forvente, at behandlingen indledes med en samtale om hvorfor du kommer samt journal optagelse. En behandling varer cirka en time, hvor du ligger afslappet på en briks, mens behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, (især omkring hoved, rygsøjle og bækken). Du vil ofte opleve en dyb afspænding en nærmest meditativ tilstand. Nogle gange er én enkelt behandling nok, men er der tale om kroniske, længerevarende problemer, så må der påregnes flere behandlinger. Du kan dog forvente at mærke positive forandringer inden for de første 3 behandlinger. Stress er en hyppig årsag til at kroppen ikke fungerer optimalt. Når det er tilfældet taler man om negativ stress. Det er ofte årsag til hovedpine, søvnløshed, nakkesmerter, depression mv. Efter en behandling kan du måske opleve at din krop de første par dage efter behandling reagere forbigående med smerter og træthed, men er blot tegn på at din krop udrenser og arbejder videre med de processer der er blevet sat i gang under behandlingen.

 

 

Kranio Sakral og børn

 

Børn kan behandles fra de er få timer gamle, så blid en behandling er Kranio Sakral. Børn er oftes modtagelige, så derfor kan der opnås gode resultater på få behandlinger.

 

Børn kan have større eller mindre traumer efter fødslen. Nogle nyfødte har spændinger eller uro i kroppen, har vanskeligt ved at sutte, sove eller har kolik. Hos de lidt større børn kan disse traumer udtrykke sig i trivselsproblemer, som f.eks. mellemørebetændelse, talevanskeligheder, hovedpine, koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder, inkontinens, stress mm.

 

Efter behandling

Kan du opleve en efterfølgende udrensning af kroppen med forbigående smerter og træthed. Dette er mest udtalt de første par døgn efter behandlingen. Disse reaktioner er tegn på, at kroppen arbejder videre efter behandlingen.

bottom of page